Budi dio naše mreže
Izbornik

Obnova bračnih zavjeta u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Blagdan Svete obitelji svečano je u nedjelju 30. prosinca proslavljen u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu. Na dopodnevnoj misi domaći župnik Ivan Lenić krstio je šestero djece, od kojih dvoje blizanaca. Na večernjoj misi devet je bračnih parova, koji ove godine obilježavaju obljetnice bračnoga zajedništva obnovilo svoja ženidbena obećanja i zahvalilo Gospodinu za sve primljene milosti.

U odjeku biblijskih čitanja toga blagdana predsjedatelj slavlja župnik Lenić s prisutnim je vjernicima promišljao o temeljnoj vjerničkoj potrebi trajnoga osluškivanja i otvorenosti Božjim planovima za osobni, bračni i obiteljski život, te raspoloživosti u izgradnji vlastitih osobnosti, međusobnih supružničkih odnosa, odnosa roditelja prema djeci i obratno – uvijek u vjernosti Božjoj ljubavi koja je svemu izvorište… U tome je stavio za primjer Svetu obitelj.
Obljetnice bračnog zajedništva obnovili su: Josip i Marija Bukvić te Josip i Zdenka Matanić 50 godina braka, Alojzije i Marina Pilipović 40 godina braka, Damir i Ruža Agičić 34 godine braka, Goran i Mirta Alković te Ante i Ankica Kuprešak 30 godina braka, Zoran i Anita Čečavac te Mladen i Darinka Bošnjaković 25 godina braka, Zlatko i Marija Sadiković 20 godina braka.
Svečano je bilo i na prigodnom koncertu poslije mise kada je veliki župni zbor pod ravnanjem s. Monike Zvonarek izveo nekoliko božićnih pjesama. Pridružili su im se članovi tamburaškog sastava AIS i pjevačka skupina „Kume“ s voditeljicom Josipom Hmilevski te izveli pjesme: Zazivam vas svekolike, Danas se čuje i Narodi nam se.