Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana sjednica Povjerenstva za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije

Đakovo (IKA )

Članovi novog saziva Povjerenstva za pastoral mladih, okupili su se u subotu 10. studenoga u Nadbiskupskom domu u Đakovu na svojoj 50. sjednici

Članovima Povjerenstva na sjednici se pridružio i đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić. Pojedini Odbori, formirani na prethodnoj sjednici, iznijeli su dosada ostvareno. Odbor za organizaciju Križnoga puta odredio je relaciju Nadbiskupijskog križnog puta koji će se, već tradicionalno, održati vikend prije Cvjetnice, 6. travnja 2019. Kao i na dosadašnjim križnim putovima, mladi će dobiti knjižicu s molitvama za svaku postaju, a za sudjelovanje će se prijaviti svome župniku.

Povjerenstvo za mlade organizirat će duhovne obnove u Betaniji u Đakovu za mlade po dekanatima, na kojima će mladima, uz prigodan program, biti predstavljen Formativni seminar „Mladi za mlade“.

Na sjednici Povjerenstva razgovaralo se i o sljedećem Nadbiskupijskom susretu mladih koji će biti održan u proljeće 2019. godine. Povjerenstvo je odlučilo o mjestu gdje će Susret biti održan kao i o geslu te programu, o čemu će mladi na vrijeme biti obaviješteni u svojim župama te preko društvenih mreža, prvenstveno na Facebook stranici Ureda za mlade, a uskoro i na Instagram profilu koji je u izradi.

Taize zajednica iz Osijeka organizira novogodišnje hodočašće. Na put u Madrid mladi se mogu prijaviti na ovoj poveznici, na kojoj su dostupni i svi detalji vezani uz hodočašće.

Na sjednici je pohvaljen i rad Katoličke malonogometne lige koja je aktivna u pet regija ove Nadbiskupije. Iduća sjednica Povjerenstva za mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije biti će održana krajem siječnja 2019. godine.