Budi dio naše mreže
Izbornik

Ogulinski liječnici proslavili blagdan svog zaštitnika sv. Luke evanđeliste

Ogulin (IKA )

Liječnici i medicinski djelatnici iz župe sv. Križa i bl. A. Stepinca u Ogulinu proslavili su u četvrtak 18. listopada misnim slavljem blagdan svog zaštitnika sv. Luke evanđeliste.

Misu je u župnoj crkvi sv. Križa predslavio župnik župe sv. Križa vlč. Josip Štefančić, a misu je uz glazbenu pratnju animirao s gitarom vjeroučitelj Tomislav Kljaić. Na misi je nazočio dio od preko 40 doktora medicine koji djeluju na prostoru Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin i Doma zdravlja Ogulin na čelu s ravnateljem dr. Josipom Zorkom.

“Sv. Luka evanđelista je bio propovjednik Božje riječi, onaj koji svjedoči volju Božju u svom poslu. Neka vam Bog podari snage da i vi liječnici imate humanosti i srca u svom poslu za pacijente”, poručio je na početku vlč. Štefančić nazočnim liječnicima kao i djelatnicima u domovima za stare i nemoćne.

Zatim je predočio život evanđeliste koji je bio suvremenik Isusa, ali koji je posebno pratio i slijedio sv. Pavla te napisao Djela apostolska. Sveti Luka, pisac Djela apostolskih i učenik sv. Pavla širio je riječ Božju i po našoj Dalmaciji govoreći da se pripremamo za život vječni hraneći se euharistijom.

“Pošto je bio liječnik, prateći sv. Pavla na putovanjima brodom Luka je pomagao bolesnima. Liječio ih je tjelesno ali i duševno. Molimo se za zagovor sv. Luke da da liječnicima strpljivost i ljubav za potrebite i bolesne, jer je kao liječnik znao što znači liječiti ljude”, zaključio je vlč. Štefančić.

Ključne riječi:
joisp štefančić sv. Luka