Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo s etiopskim premijerom

Vatikan (IKA)

Papa Franjo primio je 21. siječnja u Apostolskoj palači premijera Savezne Demokratske Republike Etiopije Abiyja Ahmeda (42).

Tiskovni ured Svete Stolice izvijestio je nakon sastanka da su razgovarali o zauzimanju Etiopije za stabilizaciju Afričkoga roga, a osvrnuli su se i na stanje u cijeloj regiji, te na mirno rješenje sukoba i na društveno-gospodarski razvoj Afrike, prenosi Vatican News.

Papa i etiopski premijer razgovarali su također o važnim inicijativama potaknutima radi promicanja nacionalnoga pomirenja, kao i u svrhu cjelovitoga razvoja zemlje. U tom kontekstu istaknuta je uloga kršćanstva u povijesti etiopskoga naroda, te izraženo zadovoljstvo prinosom katoličkih ustanova na odgojnom i zdravstvenom području. Poslije susreta s Papom, etiopskoga premijera primio je Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin.

Audijencija kod Pape održana je u važnom trenutku za Etiopiju koja je nakon 20 godina rata i više tisuća žrtava prošle godine potpisala mirovni sporazum s Eritrejom, što je povijesni događaj koji je istaknuo i papa Franjo u govoru Diplomatskom zboru 7. siječnja.

Ključne riječi:
etiopija Papa premijer Vatikan