Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo zahvalio volonterima na njihovoj velikodušnosti

Panamá (IKA)

Papa Franjo susreo se u nedjelju 27. siječnja s volonterima Svjetskog dana mladih i zahvalio im za njihov naporan rad. Više od 20.000 mladih iz Paname te 2.200 međunarodnih volontera protekli su tjedan bili čitavo vrijeme na raspolaganju stotinama tisuća hodočasnika prisutnih na Svjetskom danu mladih. Papa Franjo zahvalio je tisućama mladih volontera na njihovoj velikodušnosti i pozvao ih da svjedoče svoje iskustvo jednostavnim, običnim gestama.

Susret pape Franjo je održan na stadionu Rommel Fernandez u Panami na kojem se okupilo oko 15.000 volontera.

„Stavite na prvo mjesto služenje i poslanje i sve drugo će vam se pridodati“, rekao je Papa volonterima. Rekao je da su volonteri u svojim susretima s drugima tijekom Svjetskog dana mladih doživjeli kako vjera „postaje življa, dinamičnija i stvarnija“. “Doživljavamo drugačiju vrstu radosti jer smo imali priliku raditi zajedno s drugima u ostvarivanju zajedničkog sna“, poručio je Papa tijekom susreta.

Podsjetio je kako su time mladi posvetili svoje vrijeme, energiju i resurse organiziranju Svjetskog dana mladih. „Mogli ste se lako odlučiti za druge stvari, ali ste se željeli u to uključiti“, rekao im je. Sveti Otac je to usporedio s Isusovim čudom umnažanja „ne samo kruha, nego i nade“.

Rekao je da se Boga nikada ne može nadmašiti u velikodušnosti ili ljubavi. „Svaki put kad se odreknemo nečega što volimo za dobro drugih, a posebno onih koji su u najvećoj potrebi“, rekao je, „Gospodin uzvraća stostruko.“

Papa Franjo pozvao je volontere, koji su nosili prepoznatljive žute majice, da nastave svoju misiju pomaganja drugima. „Izađi i pričajte; izađite i svjedočite; izađite i govorite o svemu što ste vidjeli i čuli.“

Ali, rekao je, za to nisu potrebne mnoge riječi, već samo jednostavne i obične svakodnevne geste.

Ključne riječi:
Panama Papa volonteri