Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa pozvao beskućnike na multimedijalni show o Sikstinskoj kapeli

Rim (IKA)

Papa Franjo osigurao je u ponedjeljak 28. siječnja 1300 ulaznica u Auditoriumu Conciliazione za beskućnike, siromašne, potrebite obitelji, izbjeglice, zatvorenike i volontere u Rimu kako bi mogli pogledati multimedijalnu predstavu „Giudizio Universale - Michelangelo and the Secrets of the Sistine Chapel” – „Posljednji sud – Michelangelo i tajne Sikstinske kapele“.

U organizaciji Apostolske milostinjarnice oni su tako mogli pratiti veličanstveni spektakl o nastanku i pojedinostima Michelangelova remek-djela, poznatoga i kao „Biblija siromašnih“. Premijerno je prikazana 15. ožujka prošle godine, a djelo je producenta Marca Balicha, Talijana podrijetlom iz Dalmacije, poznatoga kao redatelja ceremonija otvaranja i zatvaranja više Olimpijskih igara. Jednosatna predstava u četiri dijela prvi je proizvod Balicheve produkcijske kuće „Artainment“ koja spajanjem umjetnosti (art) i zabave (entertainment) nastoji obrazovati i razonoditi gledatelje, prenosi Vatican News.

Spektakl s pogledom od 270 stupnjeva i 4DX tehnologije dobio je visoke ocjene publike i kritike a sastoji se i od izvedbi uživo, vrhunskih specijalnih efekata, glazbe, plesa i glume. Glazbu je napisao Sting koji se tim povodom u Vatikanu u kolovozu prošle godine susreo i s papom Franjom. Za stručne savjete zaduženi su bili Vatikanski muzeji.

Početna cijena ulaznica je inače 18 eura, a predstava s deset prikazivanja tjedno izvodit će se godinu dana. Apostolska milostinjarnica na čelu s kardinalom Konradom Krajewskim često organizira takva događanja za siromašne.

Ključne riječi:
beskućnici Papa show