Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa uputio pismo dosadašnjem direktoru L'Osservatore Romana

Vatikan (IKA)

Papa Franjo uputio je pismo dosadašnjem glavnom direktoru L'Osservatore Romana prof. Giovanniju Mariji Vianu povodom prestanka obnašanja te službe, priopćio je 27. prosinca Tiskovni ured Svete Stolice.

U trenutku u kojem, nakon mnogo godina velikodušne posvećenosti i velike odgovornosti, prestajete obnašati službu glavnog direktora L’Osservatore Romana želio bih vam izraziti najdublju zahvalnost za ljubav i brigu koju ste uložili u ispunjavanju ove važne zadaće, poručio je Papa u svome pismu od 22. prosinca.
Pozvani od mog poštovanog predšasnika, Benedikta XVI. da služite na tako osjetljivom i važnom području za Svetu Stolicu, Vi ste, obavljajući je kompetentno, bili cijenjeni zbog svoje stručnosti i profesionalnosti, potpomognute Vašim uzornim prianjanjem uz Učiteljstvo i Vašim dosljednim kršćanskim opredjeljenjem, istaknuo je Papa u svome pismu Vianu koji je službu glavnog direktora L’Osservatore Romana obnašao od 2007. godine.
Posebno bih Vam želio zahvaliti na dragocjenoj suradnji i stalnoj raspoloživosti koju ste mi iskazali u nastojanju da promoviram provedbu reformi koje sam pokrenuo, a koje se posebno odnose na područje komunikacije. Iskreno sam vam zahvalan na vjernosti u prenošenju Papinih riječi.
Kao vrsni poznavatelj povijesti Crkve kao i svojim iskustvom profesora patrističke filologije, dali ste vrijedan doprinos povećanju kvalitete informacija i davanju dovoljno prostora onim glasovima koji zaslužuju da ih se pažljivo sluša u crkvenoj zajednici, poručio je u svome pismu Papa. Podsjećajući kako je donedavni direktor poluslužbenog vatikanskog dnevnika svu svoju energiju bespridržajno posvetio zadaći koja mu je bila povjerena, Papa je zazvao na njega i na sve one koji su mu dragi „obilje milosti i utjeha“.