Budi dio naše mreže
Izbornik

Počela 16. sezona ministrantske malonogometne lige „Ivan Merz“

Split (IKA )

U organizaciji Ureda za pastoral duhovnih zvanja u nadbiskupskom sjemeništu u Splitu u subotu 10. studenoga započela je nova, 16. sezona, ministrantske malonogometne lige „Ivan Merz“.

Okupljeni ministranti sa svojim župnicima, kapelanima i animatorima otvorili su ovogodišnju ligu slavljenjem mise koju je u kapeli sjemeništa predvodio povjerenik Ureda za duhovna zvanja don Jure Bjeliš uz koncelebraciju više svećenika. Don Jure pozdravio je sve okupljene te iznio pozdrave i molitve nadbiskupa Marina Barišića koji zbog odlaska u Rim na apostolski pohod ad limina nije mogao biti prisutan.

U propovijedi don Jure je istaknuo da je igra ona koja zaokupira život mladog čovjeka, ali da je igra pogodan teren za ljudsku i kršćansku izgradnju, gdje prije svega upoznajemo samoga sebe i vlastite talente, ali i drugoga i njegove talente i vrijednosti. Pozvao je sve ministrante na igru s Bogom koji u našim životima nije dosadan već Onaj koji nam dopušta da ga upoznamo i prihvatimo tu vrijednost u svom životu. Don Jure je zahvalio ministrantima na njihovoj hrabrosti svjedočanstva kod oltara, u kojem prije svega poslužuju kod neizmjernoga dara Božje ljubavi i predanosti a samim time i posvjedočuju pred drugima svoju pripadnost Bogu i Crkvi.

Na kraju mise svima okupljenima se obratio voditelj MMNL Duje Gale, koji je sve prisutne upoznao sa novom sezonom, sustavom natjecanja i pravilima MMNL. Ove 16. sezone za MMNL prijavile su se 23 župe iz Splitsko-makarske nadbiskupije. Već četvrtu godinu zaredom prijavila se župa sv. Jakova iz šibenske katedrale, zatim makarska župa Kraljica Mira te iz Neretve Otrić Sruge. U MMNL će se okušati i župe Kaštel Gomilica, Košute, Gospa od Otoka, sv. Kajo, Vranjic, Podstrana, Pujanke, Neslanovac, Kamen, sv. Duje, Kman, Ravne Njive, Brda, Visoka, Sućidar, Žnjan, Škrape, Pojišan, Mejaši i Dubrava.

Nakon mise uslijedilo je i prvo kolo odigravanja MMNL na terenima nadbiskupskog sjemeništa. Završnica cijele lige je zamišljena u ožujku i travnju iduće godine.