Budi dio naše mreže
Izbornik

Praonica rublja za migrante

Bihać (IKA/KTA)

Caritas biskupije Banja Luka uz podršku Caritasa Bosne i Hercegovine i partnera iz mreže Caritasa otvara praonicu rublja u migrantskom kampu u Bihaću.

Tijekom protekle godine Caritas u Bosni i Hercegovini radio je intenzivno na koordinaciji i pomaganju migranata koji se kreću kroz Bosnu i Hercegovini iz zemalja migrantskog rizika. Broj migranata se svaki mjesec povećava, i prema posljednjim procjenama u Bosni i Hercegovini se trenutačno nalazi oko 6000 migranata. Tijekom proteklog vremena Caritas je radio na pomaganju azilantskog centra Delijaš, migracijskog centra Salakovac s hranom i neprehrambenim proizvodima.

Tijekom posjete Unsko-sanskom Kantonu Caritas Bosne i Hercegovine dostavio je 174 para zimske obuće za djecu u kamp Sedra u Cazinu.

Od ponedjeljka 3. prosinca Caritas Banjolučke biskupije započinje usluge pranja rublja u kampu Bira u Bihaću. Investicija, nabavke četiri perilice za pranje rublja i četiri sušilice, donacija su Caritasove mreže iz Europe. Taj servis za migrante će poboljšati njihove higijenske uvjete. Trenutačno je u tom kampu 1400 muškaraca, žena i djece. Prioritet za pranje rublja će imati prije svega obitelji s djecom.

Ključne riječi:
BiH Caritas praonica rublja