Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava 15. godišnjice djelovanja Bračnog i obiteljskog savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije

Osijek (IKA/TU )

Proslava petnaeste godišnjice rada Bračnih i obiteljskih savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije u Osijeku i Slavonskom Brodu održana je 12. listopada u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek. Nakon misnoga slavlja u kapeli Sv. Roka koje je predvodio generalni vikar Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Ivan Ćurić uslijedio je prigodan program koji je otvorio i obogatio Glazbeni kvartet Glazbene škole Franje Kuhača u Osijeku.

Prisutnima se obratio predstojnik Bračnih i obiteljskih savjetovališta u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, dr. Josip Bošnjaković. Podsjetio je kako je Savjetovalište u počecima djelovalo u sklopu Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, a nakon godinu dana s djelovanjem je počelo i Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja. „Naša savjetovališta, to su ugrađene osobe“, naglasio je dr. Bošnjaković te na poseban način zahvalio djelatnicama Savjetovališta Elizabeti Matuzović i Suzani Matošević koje su u Savjetovalištu od samih početaka, svih petnaest godina djelovanja, kao i Ivani Stvorić, koja se nedavno pridružila timu.

Prigodnu riječ uputili su đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, biskupski vikar za pastoralno djelovanje u gradu Osijeku mons. dr. Vladimir Dugalić te dr. Petar Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK-a za život i obitelj koji je obljetnicu čestitao i uime mons. Mate Uzinića, predsjednik Vijeća za život i obitelj Hrvatske biskupske konferencije.

Nakon uvodnih pozdrava i presjeka rada Savjetovališta, uslijedila su predavanja o temi „Ravnoteža između obiteljskog i radnog vremena“, prof. dr. Slavice Blaženke Kokorić (Studijski centar socijalnog rada, Zagreb) te „Izazovi virtualnog i realnog svijeta za obitelj“ doc. dr. Krunoslava Novaka (Hrvatsko katoličko sveučilište, Zagreb).

Proslavi su nazočili brojni stručni suradnici Bračnog i obiteljskog savjetovališta, predstavnici Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, voditelji i predstavnici Centara za socijalnu skrb, vjeroučitelji i suradnici iz Obiteljskih savjetovališta iz Varaždina i Zagreba te s Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Ključne riječi:
15. obljetnica BIOS Osijek