Budi dio naše mreže
Izbornik

Razgovor s prof. Ivicom Ragužem: „Communio nije samo teološki časopis"

Zagreb (IKA)

Ivica Raguž, profesor dogmatske teologije na KBF-u Đakovu, u kratkom razgovoru predstavio je nedavno objavljen novi broj međunarodnoga katoličkog časopisa Communio, čiji je glavni urednik.

U virtualnom susretu s pomoćnicom glavnog urednika Kršćanske sadašnjosti, Majom Petranović, putem Zooma profesor Raguž istaknuo je sadržaj i vrijednost časopisa Communio na hrvatskoj publicističkoj i teološkoj sceni, osvrnuvši se sadržajno na novi broj (čija je središnja tema katedrala), ali i čitanje teološke literature općenito.

„Communio nije samo teološki časopis, za teologe, već se tiče cjelokupne kulture. Donosi puno poticaja i nadahnuća za našu Crkvu u Hrvatskoj, ali i cijelo hrvatsko društvo“, kazao je prof. Raguž. Časopis izlazi tri puta godišnje, a prvi ovogodišnji broj, broj 140, nedavno je izašao i dostupan je u prodaji, kao i uz mogućnost godišnje pretplate (pretplata@ks.hr).

„Ovaj broj iznimno je aktualan. Kao što znamo, doživjeli smo težak potres u Banovini, pa i u Zagrebu, i između ostaloga stradale su mnoge crkve, pa i dvije katedrale – u Sisku i u Zagrebu. Tema ovoga Communia posvećena je upravo katedrali“, istaknuo je prof. Raguž, donoseći u razgovoru niz zanimljivosti vezanih uz temu ovoga broja.

Razgovor pogledajte i poslušajte na YouTube kanalu Kršćanske sadašnjosti.