Budi dio naše mreže
Izbornik

Razmjena Ratifikacijskih isprava Ugovora između Svete Stolice i Republike San Marino

Vatikan (IKA )

Sveta Stolica i Republika San Marino razmijenili su Ratifikacijske isprave Ugovora između Svete Stolice i Republike San Marino o nastavi katoličkog vjeronauka u javnim školama.

U ponedjeljak 1. listopada u Palazzo Begni u San Marinu, sjedištu Tajništva za vanjske i političke poslove Republike San Marino mons. Emil Paul Tscherrig, naslovni nadbiskup Volija i apostolski nuncij u Republici San Marino, i državni tajnik za vanjske poslove Republike San Marino Nicola Renzi razmijenili su Ratifikacijske isprave Ugovora između Svete Stolice i Republike San Marino o nastavi katoličkog vjeronauka u javnim školama, potpisan u San Marinu 26. lipnja, priopćio je 3. listopada Tiskovni ured Svete Stolice.
Svečanom činu su prisustvovali uime Svete Stolice savjetnik Apostolske nuncijature mons. Giuseppe Laterza, a uime Republike San Marino Maria Alessandra Albertini, veleposlanica pri Svetoj Stolici.
Sporazum, koji se sastoji od preambule i četiri članka, redefinira status nastave katoličkog vjeronauka u javnom obrazovnom sustavu.
Sporazum je stupio na snagu danom razmjene Ratifikacijskih isprava.

Ključne riječi:
San Marino Sveta Stolica ugovor