Budi dio naše mreže
Izbornik

Sudionici kazališne predstave „Legenda o Miljenku i Dobrili“ kod nadbiskupa Barišića

Split (IKA )

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić ugostio je u srijedu 26. rujna u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu predstavnike Grada Kaštela, Turističke zajednice Grada Kaštela i glumce u predstavi „Legenda o Miljenku i Dobrili“ koja je izvedena na splitskom Sustipanu 12. rujna u sklopu Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji pod geslom „Obitelj izvor života i radosti“.

Ova izvrsna predstava o dvoje mladih iz plemićkih obitelji Vitturi i Rušinić koja je napravljena prema djelu Marka Kažotića i scenariju Dinka Morovića, a prilagodbu i režiju potpisuje Mladenka Gruica obogatila je sedmodnevni program Susreta, ali i pridonijela uspjehu humanitarne akcije „Obitelji za najmanje“ kojom će se pomoći pri kupnji endoskopskog stupa za Dječju kirurgiju KBC Split.

Nadbiskup je zahvalio svim sudionicima predstave, redateljici Mladenki Gruici, producentici Marijani Vulas, a posebno Gradu Kaštela i turističkoj zajednici Grada Kaštela što su zdušno prihvatili sudjelovanje u Susretu i humanitarnoj akciji. Svi sudionici iz KUD Ante Zaninović, KUD Karol Wojtyla, Kliški uskoci i članovi KUU sv. Kliment – Sitno Gornje su izrazili zahvalnost Nadbiskupiji i organizacijskom odboru na pozivu. U ugodnom druženju ostvareni su brojni kontakti i dogovori za daljnju suradnju.

Ključne riječi:
barišić glumci susret obitelji