Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret hvarskog biskupa Palića s premijerom Plenkovićem i članovima Vlade RH

Hvar (IKA )

Hvarski biskup Petar Palić primio je u četvrtak, 25. listopada 2018. u biskupskom domu u Hvaru predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i članove Vlade, a u prigodi održavanja sjednice Vlade RH u gradu Hvaru.

U pozdravnoj riječi biskup je izrazio svoju radost zbog boravka predsjednika Vlade i svih ministara u gradu Hvaru i nazočne je ukratko upoznao s poviješću i sadašnjošću Hvarske biskupije. Naglasio je, također, da Hvarska biskupija sa svoja tri otoka, Hvarom, Bračem i Visom pripada skupini od 28 depopuliranih otoka, na kojima se iz godine u godinu smanjuje broj stanovnika.

„Stoga, ovaj vaš dolazak u Hvar i održavanje sjednice Vlade RH na jednom od naših otoka toplo pozdravljam, sa željom da zajedničkim snagama, građanska vlast na svom području i crkvena na svome i u okviru svojih kompetencija i mogućnosti, a opet u otvorenoj i iskrenoj suradnji, pomognemo održanju i podizanju kvalitete života na otocima“, kazao je biskup Palić.

U kratkom obraćanju članovima Vlade biskup Palić je potaknuo i ohrabrio članove Vlade koji se izjašnjavaju katolicima da sa što više kršćanske zauzetosti i odgovornosti služe hrvatskom narodu, pridonose boljitku Domovine i ispune zadaću i opravdaju povjerenje, koje su im poklonili građani Republike Hrvatske.

            Citirajući riječi iz propovijedi pape Franje da kršćani moraju moliti za vladajuće i da ih ne smiju ostaviti, nego da ih moraju pratiti molitvom, biskup Palić je uz zahvalu za posjet obećao molitvu „za snagu i milost Duha Božjega da nas vodite u pravenosti, miru i poštenju.“

Premijer Plenković je u svoje osobno ime i uime svih ministara zahvalio biskupu Paliću na gostoprimstvu i na riječima poticaja, ohrabrenja i molitve. Na susretu su bili nazočni i generalni vikar mons. Stanko Jerčić i kancelar don Ivan Jurin.