Budi dio naše mreže
Izbornik

Svečano primanje prigodom Božića u Gospiću

Gospić (IKA)

U Gospiću je u četvrtak 20. prosinca gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić priredio svečano primanje prigodom Božića.

U dvorani biskupije okupili su se predstavnici javnog i crkvenog života. Na početku je sve pozdravio voditelj programa vjeroučitelj Franje Puškarić, nakon čega je uslijedila božićna pjesma Svim na zemlji. Potom je biskupu ordinariju Zdenku Križiću i biskupu u miru Mili Bogoviću te svim prisutnima božićnu i novogodišnju čestitku uputio kancelar biskupije i biskupov tajnik preč. Mišel Grgurić. On se osvrnuo na aktualno stanje u biskupiji spomenuvši sve ono što je učinjeno u godini na izmaku.


Okupljenima se potom obratio biskup ordinarij mons. Zdenko Križić. Pozdravio je nazočne te izrazio radost što može pozdraviti najodgovornije u tome gradu i šire: gradske i županijske predstavnike, odgovorne iz školstva, zdravstva, policije, vojske i drugih ustanova, a istaknuo je da ga posebno veseli što su se pridružili i predstavnici drugih općina i gradova. Nakon toga iznio je pregled događanja u biskupiji tijekom ove građanske godine. Napomenuo je posjet Papi „Ad limina apostolorum“, svih hrvatskih biskupa te Papinu jednostavnost i spremnost da biskupima koji su željeli omogući posebni susret.

Spomenuo je građevinske projekte u biskupiji: izgraditi crkveni prostor za okupljanje vjernika na euharistiju u Srbu. Čeka se dozvola za izgradnju samostana zatvorenih bosonogih karmelićanki, potrebno je izgraditi dom za starije svećenike. Potom je biskup izrazio radost što je biskupija nedavno dobila dvojicu novih đakona, koji će sljedeće godine primiti svećenički red. Situaciju u ovoj biskupiji ocijenio je pozitivnom. Izlaganje je završio čestitajući svima Božić i Novu godinu, blagoslovio hranu i pozvao na zajedničko blagovanje.