Budi dio naše mreže
Izbornik

U Šibeniku započela šesta u nizu specijalizacija animatora instruktora

Šibenik (IKA )

U organizaciji Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije i salezijanske obitelji od 19. do 21. listopada u Šibeniku je održana šesta u nizu specijalizacija animatora instruktora. Ovaj trodnevni susret prvi je u nizu od tri susreta specijalizacije. U sklopu programa sudjelovalo je 46 mladih iz šest biskupija.

Večernji dio programa odnosio se na temu „Tko je animator instruktor i koja je njegova uloga, a sudionici su interpretirajući isječke iz filma „Redovnice nastupaju“ u svojim grupama na interaktivan i kreativan način imali priliku saznati poučne i svrhovite lekcije. Večernji program objedinjen je molitvenim okupljanjem, porukom da je animator instruktor osoba koja svojom vjerom, ponašanjem i djelima treba biti uzor drugima.

Prethodno podijeljeni u matične grupe, drugi dan programa većinu vremena sudionici su proveli u njima, trudeći se vlastitim primjerima izlaganja tema, pokazati vođenje istih na kreativan, zanimljiv i sudionicima koristan način.
Sudjelovali su i u zajedničkoj radionici “Organizacija i planiranje radionica“ tijekom koje je bilo riječi o tome koliko je važno izraditi ciljeve, svrhu i realizaciju plana koji se želi postići.

U završnom predavanju na temu “Adolescencija” na interaktivan su način razmijenili neka iskustva i spoznaje vezane uz ovo mladenačko razdoblje.
Cjelodnevni program završen je veselim druženjem, pjevanjem, i igrom kroz “Veselu večer”.
U zadnjem, nedjeljnom dijelu edukacije slušali su predavanje o ” Voditeljstvu i su-voditeljstvu”.