Budi dio naše mreže
Izbornik

Župa i Caritas u Fažani u službi najpotrebitijih

Fažana (IKA)

U župi sv. Kuzme i Damjana župljani su prikupljali pomoć za jednu mnogočlanu obitelj te donirali tri stipendije Zakladi bl. Miroslav Bulešić koja pomaže školovanje siromašne djece i studenata.

Župljani župe sv. Kuzme i Damjana u Fažani su u nedjelju Krista Kralja na kraju mise prikupili financijsku pomoć za sedmeročlanu obitelj Marinić iz Žminja te je uplatili na Caritas Porečke i Pulske biskupije te na taj način uključili se u akciju Biskupijskog Caritasa za pomoć ovoj obitelji. Također, su zajedno sa župnikom donirali tri stipendije Zakladi bl. Miroslav Bulešić koja pomaže školovanje siromašne djece i studenata. Mnoge obitelji su se našle u poteškoćama zbog krize u Uljaniku.
Članovi Župnog Caritasa će u vrijeme došašća posjetiti najstarije i nemoćne župljane, njih pedeset, te im odnijeti prigodni poklon i susresti se s njima. Na taj način Župa nastoji biti povezana izbliza sa svojim sumještanima. Često puta važniji je razgovor, posjet, nego sam dar. Iako je Fažana bogata Općina uvijek se u njezinoj sredini nađu pojedinci, obitelji, kojima je potrebna blizina zajednice. Zahvaljujući godišnjim aktivnostima Župnog Caritasa uz Božićne blagdane će se pomoći jednu obitelj u Fažani s 3000 kn. Tako se župna zajednica nastoji odazvati poticajima pape Franje da bude bliža siromašnima, ljudima u potrebi.

Ključne riječi:
Caritas Fažana pomoć