Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi svećenički kandidat Vojne biskupije

Zagreb (IKA)

Vojni biskup Jure Bogdan primio je u nedjelju 10. ožujka u kapelici Vojnog ordinarijata za svećeničkog kandidata svoje biskupije bogoslova Matu Mihaljevića, rodom iz Kaštela.

Nakon dovršenog studija teologije u Splitu i Zagrebu, Mate Mihaljević je trenutačno u drugoj godini formacije na zagrebačkoj Bogosloviji i krajem kalendarske godine očekuje đakonsko ređenje. Za IKA-u je pojasnio razloge svog izbora Vojne biskupije: „Nakon osluškivanja, molitve i promišljanja vjerujem da me Bog zove u svećeništvo. Nadalje, na životnom putu Bog mi je poslao hrvatske policajce i branitelje, kao i par vojnika koji su u aktivnoj službi. U razgovorima i druženjima s njima vidio sam da traže Boga, traže kršćanske sadržaje i žele živjeti kršćanski. Međutim, čini se da redoviti župni pastoral ne odgovara njihovim potrebama i zato sam odlučio zamoliti pristup u Vojni ordinarijat.”

Prema riječima generalnog vikara don Marka Mede, Vojni ordinarijat zasad ima desetoricu inkardiniranih svećenika, dok su još dvadesetsedmorica svećenika drugih biskupija i redovničkih zajednica uključena u 22 vojne i 21 policijsku kapelaniju.