Budi dio naše mreže
Izbornik

Završile duhovne vježbe za svećenike Zadarske nadbiskupije

Zadar (IKA)

Duhovne vježbe za svećenike Zadarske nadbiskupije završene su u četvrtak 5. rujna u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević u Zadru. Prof. dr. Ivan Bodrožić, voditelj četverodnevnog susreta u kojem je sudjelovao i zadarski nadbiskup Želimir Puljić, govorio je o apostolu Petru u njegovom hodu kroz Galileju, Cezareju, Judeju, Samariju i Antiohiju.

Dr. Bodrožić predstavio je svećenicima tog Isusovog učenika i njegovog namjesnika na zemlji. “Petar je jedan od bitnijih likova Novog zavjeta u kojem se i svećenici mogu ogledati kao oduševljeni sljedbenici, ali i kao slabići i pokajnici.”

Isus je najviše razgovora, muke i okapanja imao upravo s Petrom, kojeg je konačno učvrstio u vjeri i na njemu utemeljio svoju Crkvu. “Naime, nakon što je kod Cezareje Filipove ispovjedio da je Isus Sin Božji, Krist je Petra pohvalio i rekao da je ‘on stijena na kojoj će sagraditi Crkvu svoju; i vrata paklena neće je nadvladati’ (Mt 16,17-18). A ta Crkva neće se sastojati samo ‘od izgubljenih ovaca doma Izraelova, nego iz svih naroda’ (Mt 28,19). Petar, dakle, postaje stijena, kamen, dragi i dragocjeni kamen na kojem stoji Crkva Kristova.”