Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovne vježbe za svećenike Zadarske nadbiskupije 

Zadar (IKA)

Duhovne vježbe za svećenike Zadarske nadbiskupije od ponedjeljka 30. kolovoza do četvrtka 2. rujna predvodio je umirovljeni mostarsko-duvanjski biskup mons. dr. Ratko Perić u Nadbiskupskom sjemeništu Zmajević u Zadru. 

Na duhovnim vježbama II. turnusa u redovitom jesenskom terminu sudjelovala su 33 svećenika Zadarske nadbiskupije. U sklopu teme duhovnih vježbi razmatrali su se izabrani likovi Starog i Novog zavjeta te njihove psihološke i duhovne karakteristike. Dr. Perić na osobit način približio je biblijske likove te pokazao kako karakteristike i vlastitosti pojedinog lika Gospodin preobražava i stavlja u svoju službu. 

Kroz osobnosti Abrahama, Jakova, Salomona, Marije i Josipa, Jude i Petra, voditelj duhovnih vježbi prikazao je povijest spasenja i Božje intervencije koje su odgajale Izabrani narod i usmjeravale ga u Božjoj pedagogiji. 

Mons. Perić očinski je ohrabrio svećenike i zaželio im blagoslovljen početak nove pastoralne godine. Potaknuvši ih da jačaju svoje zajedništvo i svećenički identitet, mons. Perić istaknuo je da je svećeništvo dar koji je usmjeren na druge te da svećenik ima uzvišenu i odgovornu zadaću.