Budi dio naše mreže
Izbornik

Ljetovanje djece iz osječke donjogradske župe u Zatonu

Zaton (IKA/TU)

Djevojčice i dječaci, njih 37 iz osječke župe Preslavnoga Imena Marijina - ministranti, pjevači i glumci, zajedno s voditeljima – župnim vikarom Antom Lučićem, voditeljicom zbora Tomislavom Karačić-Šoljić te župnim animatorima Dubravkom i Mirenom, boravili su od 13. do 20. kolovoza u nadbiskupijskoj kući u Zatonu.

Mali Osječani svakodnevno su slavili misu, a na Veliku Gospu i u nedjelju na misi su bili zajedno s domaćim župljanima te sudjelovali ministriranjem, pjevanjem i čitanjem Božje riječi. Unatoč različitim uzrastima – od trećega do osmoga razreda osnovne škole – djeca su zajednički sudjelovala u svakodnevnim aktivnostima. Uz kupanje, program ljetovanja obuhvatio je i posjet Kornatima, pa su tako mali Osječani, mnogi prvi puta, imali priliku putovati brodom i upoznati prirodne ljepote toga kraja.

Na kraju svake večeri, uz molitvu krunice, i djeca i voditelji zahvalili su Gospodinu na svemu lijepom što im se dogodilo tijekom toga dana. Posljednjega dana zahvalili su za cijelo ljetovanje koje će im ostati u sjećanju kao najljepši dio ove godine, kao i jedni za druge te za one koji su im omogućili boraviti u Zatonu. Premda su se najmlađi župni suradnici poznavali s misnih slavlja, tijekom zajedničkih duhovnih i zabavnih sadržaja na ljetovanju razvili su puno jača, čak i nova prijateljstva, koja će se nastaviti i tijekom školske godine.