Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Puljić predvodio misu zornicu na svetkovinu Bezgrešne u zadarskoj Župi Presvetog Srca Isusova

Zadar (IKA)

Na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije i u povodu završetka Godine sv. Josipa, u srijedu 8. prosinca, zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimir Puljić iznenadio je župljane Župe Presvetog Srca Isusova na Voštarnici u Zadru i predvodio misu zornicu te im uputio svoju pastirsku riječ.

U koncelebraciji je uz župnika fra Bojana Rizvana i župnog vikara fra Pavla bio i tajnik nadbiskupa don Damir Šehić.

U homiliji je nadbiskup istaknuo kako nas ova svetkovina poziva vidjeti Božja djela u Marijinom životu. Spomenuo je kako nam Božja riječ govori o počecima, najprije onom početku u stvaranju svijeta i čovjeka, kao i onom početku Kristova dolaska među nama. Naglasio je kako sa zloupotrebom čovjekove slobode ulazi i grijeh u svijet te kako nered neprijateljstva neprestance želi na drugoga prebaciti krivnju.”Marija je bila žena koja je prihvatila Božji naum spasenja te je snagom Gospodnje ljubavi bila očišćena od zaraze istočnog grijeha”, zaključio je nadbiskup citirajući riječi Himna Jutarnje svetkovine Bezgrešnog začeća.

Na završetku misnog slavlja, fra Bojan je zahvalio nadbiskupu na  iznenadnom pohodu te istaknuo kako ovom svetkovinom Crkva završava Godinu sv. Josipa, a započinje Godinu obitelji. Župnik je pozvao vjernike na molitvu da naše obitelji po primjeru i zagovoru Bezgrešne Djevice Marije i sv. Josipa sve više postaju svete životom i djelom.