Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritas Varaždinske biskupije podijelio obiteljske pakete

Zagreb (IKA)

Stotinjak mnogobrojnih obitelji s područja Varaždinske biskupije dobilo je pakete biskupijskog Caritasa u vrijednosti od približno 2 tisuće kuna.

Caritas Varaždinske biskupije svake godine organizira dva susreta obitelji s petero i više malodobne djece – u siječnju i u lipnju. Zbog pandemije izazvane koronavirusom, ove godine ljetni susret nije bilo moguće organizirati, no stotinjak višečlanih obitelji s područja Varaždinske biskupije, koja obuhvaća tri županije, dobilo je vrijedne obiteljske pakete u vrijednosti od približno 2 tisuće kuna.

Podjela paketa organizirana je kroz tri dana, od 28. do 30. svibnja, u Caritasovom centru na Banfici u Varaždinu. U paketima se našlo od osnovnih živežnih namirnica, preko odjeće, sve do igračaka i slatkiša za one najmanje. No, osim paketa, Caritas Varaždinske biskupije pojačano je pomagao potrebitima kroz svo vrijeme koronakrize.

„U vrijeme pandemije izazvane koronavirusom, pojačano smo pomagali i preko župnih Caritasa, osobito prehrambenim artiklima, kako obiteljima tako i samcima, a 35 obitelji podmirili smo i troškove režija, rekao je ravnatelj biskupijskog Caritasa Ante Šola.