Budi dio naše mreže
Izbornik

Adventski susret umirovljenika

Zagreb (IKA)

U suradnji s Caritasom župe Bezgrešnog začeća BDM u Malešnici-Oranicama, Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao je Adventski susret umirovljenika.

Susret dvjestotinjak osoba starije životne dobi u petak 13. prosinca počeo je molitvom krunice, za vrijeme koje je domaći župnik bio na raspolaganju za ispovijed. Domaćin susreta vlč. Alfred Kolić zatim je predvodio euharistijsko slavlje koje je animirao mješoviti župni zbor uz glazbenu pratnju.

U homiliji župnik Kolić podsjetio je na nenadkriljivu veličinu Božje očinske dobrote prema svim ljudima, od kojih ne odustaje ni onda kada se čovjek okrene od njega ili protiv njega. Bog je strpljiv i uvijek iznalazi nove putove do čovjekova srca jer želi da se svi ljudi spase. Potaknuo je vjernike da nastoje u svojim molitvama više zahvaljivati, trudeći se pronalaziti dobre i svete stvari u svome životu jer su one Božji darovi. Pritom je izrazio kako ima posebno pouzdanje u njihovu molitvu jer ih smatra „miljenicima Božjim“. Izrazio je zahvalnost Caritasu Zagrebačke nadbiskupije što na razne načine skrbi za osobe starije životne dobi.

Uime ravnateljice zagrebačkog Caritasa, na završetku mise sve okupljene pozdravio je koordinator za župne Caritase Davor Zeko.
U drugom dijelu susreta župni Caritas okrijepio je umirovljenike zakuskom, a na završetku susreta umirovljenici su dobili poklon-pakete koje je za njih pripremio Caritas Zagrebačke nadbiskupije.