Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Košić ispred sisačke bolnice blagoslovio kip Blažene Djevice Marije s Isusom

Sisak (IKA)

Sisački biskup Vlado Košić na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, u srijedu 8. prosinca, ispred novog paviljona Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, blagoslovio je kip Blažene Djevice Marije s djetetom Isusom.

Kip je dar Sisačke biskupije bolnici, a rad je akademskog kipara Tomislava Kršnjavija. Blagoslovu su nazočili zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Mihael Jurić, ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović, autor Tomislav Kršnjavi, autori projekta uređenja mikrolokacije Siniša Batinić i Andrea Desnica, izvođač radova Davor Vrbanek, te liječnici i medicinsko osoblje bolnice.

Kipar Tomislav Kršnjavi: Želio sam da kip bude poticaj na molitvu i utjehu

Na početku sve okupljene pozdravio je ravnatelj Dujmenović istaknuvši kako su iza ove ustanove turbulentna i teška razdoblja, gradnje, pandemije i potresa, ali i kako je sada stiglo novo vrijeme. „Iz svega toga mi smo se podigli i započeli smo rad u novom paviljonu, a zgrade se obnavljaju i nabavljamo novu opremu. Danas je novo vrijeme, vrijeme kada ovu bolnicu želimo učiniti ljepšom, plemenitijom, boljom, humanijom“, rekao je ravnatelj zahvalivši biskupu i svim donatorima.

Autor Kršnjavi izrazio je čast što je baš njegov kip odabran da krasi ovaj prostor te pojasnio kako on zapravo prikazuje Majku milosrđa s Isusom u naručju. „Želio sam da kip u središtu ovoga parka bude poticaj na molitvu i utjehu svima onima koji ovamo dolaze da bi im se pomoglo, da bude ohrabrenje svim liječnicima, medicinskim sestrama, svem osoblju i svima koji pomažu u izlječenju.”

Biskup Vlado Košić: Dolazak Djeteta i božićno slavlje znak su radosti koja nekako zahvaća sve ljude

Na kraju okupljene je pozdravio i biskup Košić podsjetivši na adventsko vrijeme pred nama i današnji blagdan Bezgrešnog začeća BDM.

„Slaveći advent i pripremajući se za Božić upravo ovdje gledamo Mariju koja nosi Isusa. Dolazak Djeteta i božićno slavlje znak su radosti koja nekako zahvaća sve ljude. Ovaj kip neće biti stran ni onima koji ne vjeruju jer možemo reći da je to majka s djetetom, a uvijek je lik majke znak nade za život i budućnost. Upravo se bolnica brine za taj život, da ga njeguje, liječi. Radujem se što ste prihvatili ovaj lijepi kip i što će resiti ovu bolnicu i ulaz u novi paviljon“, rekao je biskup nakon čega je i blagoslovio  novopostavljeni kip.