Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslov Župe s Presvetim Oltarskim Sakramentom

Zagreb (IKA)

Fratri i sestre iz Župe Uzvišenja Svetog Križa u Novom Zagrebu (Siget - Trnsko), kao su naveli na službenim internetskim stranicama Župe u subotu 28. ožujka, odlučili su proći cijelom svojom župom noseći Presveti Oltarski Sakrament. U nedjelju 29. ožujka u 16 sati započinju s blagoslovom Župe, kreću Alejom pomoraca od prvoga nebodera pa do kraja ulice.

S obzirom da je nemoguće obići cijelu Župu u jednome danu, navode da će po pojedinim ulicama obilaziti Župu u više dana.

“Uvijek ćemo vas uz večernju misu obavijestiti koja je ulica sutradan na redu. Tako ćemo u nedjelju  29. ožujka u 16 sati krenuti Alejom pomoraca, od prvoga nebodera pa do kraj ulice. Molimo vas da ovu obavijest proširite svojim susjedima koji žele sudjelovati. Ako ste u mogućnosti, zapalite na svojim balkonima ili prozorima svijeću i kad vidite da se približavamo vašoj zgradi, iziđite na balkon ili otvorite prozor, kako biste primili blagoslov s Presvetim”, stoji u obraćanju fratara i sestara svojim župljanima.

Podsjećaju da u nedjelju 29. ožujka mogu pratiti misu u 11 sati te u 18.30, kao i križni put u 18 sati na YouTube kanalu Župe.

Također, dodaju da će se za vjernike privržene tradicionalnom obredu služiti i tradicionalna misa na latinskom jeziku u 9 sati.

YouTube kanal Župe Uzvišenja Svetog Križa:
https://www.youtube.com/channel/UCvw-DhG00-i7hKFWeKWiNQw