Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka biskupa Radoša i Mrzljaka imenovanom dubrovačkom biskupu mons. Roku Glasnoviću

Varaždin (IKA)

Varaždinski biskupi mons. Bože Radoš i varaždinski biskup u miru mons. Josip Mrzljak uputili su u petak 3. prosinca čestitku imenovanom dubrovačkom biskupu mons. Roku Glasnoviću, priopćio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije, a čestiku prenosimo u cijelosti.

Preuzvišeni imenovani brate u biskupstvu, dragi don Roko,

u ozračju slavlja domovinske i sveopće Crkve koja se raduje zbog novoga joj pastira u biskupskoj službi, primi od srca i naše iskrene čestitke, kako na zasluženom povjerenju koje ti je po Svetom Ocu iskazano, tako i na tvojoj spremnosti da se uputiš ondje gdje te Duh Božji šalje. Lađi Kristovoj Crkve dubrovačke s tobom za kormilom želimo mirno more, a tim istim mirnim morem koje je tvoje časne pretke iz Dubrovačke Republike odvelo u Janjevo, a tebe vratilo u hrvatski kraljevski grad Šibenik, i ti dalje plovi pod vodstvom Onoga kome se i vjetrovi i more pokoravaju (Mt 8,27).

Bit će, dragi naš don Roko, i oluja i vihora, prateći do sada s neizmjernom brigom i pažnjom dvojicu šibenskih biskupa i sam si to najbolje iskusio, ali nemoj se plašiti. Po Duhu Božjem znaš da si poput mladog Samuela isprošen od Gospodina i da njemu služiš za sve dane svoga života (1 Sam 1,28). On sebi podiže vjerna svećenika koji će raditi po Njegovom srcu i po Njegovoj želji (1 Sam 2,35), i zato se nemoj bojati svoje mladosti. A tko u mladosti sabire, u starosti nalazi (Sir 25,3), tako i ti nastaviti sabirati gdje te Crkva šalje, da od tvojih plodova Crkva raste i hrani, i tebe i one kojima si poslan.

U ime svih naših svećenika, redovnika i redovnica, i vjernika laika, od srca ti čestitamo na redu biskupstva koji ćeš primiti! Sve ono dobro i plemenito što si kao vjerni pratitelj naučio od apostolskih nasljednika kojima si predano služio neka resi i tvoju biskupsku službu, trudeći se kao dobar učenik u svemu i nadmašiti svoje učitelje, a po uzoru na našeg jedinog božanskog Učitelja.

Marija, Majka Crkve, slavna Gospa od Porata, i sveti Vlaho, nebeski parac Dubrovnika, neka te prate i zagovaraju u tvojoj pastirskoj službi!

Najiskrenije čestitke, dragi naš don Roko!

Josip Mrzljak, varaždinski biskup u miru

Bože Radoš, varaždinski biskup