Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Bozanić istaknuo dobru suradnju Zagrebačke nadbiskupije i makedonskih pravoslavnih vjernika u Zagrebu

Zagreb (IKA)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, u pratnji biskupskog vikara za pastoral preč. Marka Kovača, posjetio je u četvrtak 31. listopada gradilište i prostore budućeg hrama i pastoralnog centra makedonskih pravoslavnih vjernika crkvene općine Sv. Zlata Meglenska u Zagrebu.

Kardinala su na prostoru budućeg hrama i pastoralnog centra dočekali arhiepiskop ohridski i makedonski Stefan i parohijski svećenik makedonske pravoslavne crkvene općine Sv. Zlata Meglenska protojerej Kirko Velinski te ga proveli kroz prostore budućeg hrama i pastoralnog centra. Susretu je nazočio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić s pratnjom.

 

Kardinal je izrazio radost što makedonski pravoslavni vjernici u Zagrebu dobivaju svoj dom, jer crkva jest drugi dom vjernicima u kojemu oni žive, oplemenjuju međuljudske odnose te ostvaruju zajedništvo s Bogom i Nebeskom Crkvom. Istaknuo je dobru suradnju između Zagrebačke nadbiskupije i makedonskih pravoslavnih vjernika u Zagrebu.

Arhiepiskop Stefan zahvalio je kardinalu na potpori te mu uručio prigodni dar. Kardinal je pak arhiepiskopu uručio medalju Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.