Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Bozanić uputio uskrsnu čestitku velikom nadbiskupu kijevsko-haličkom mons. Shevchuku

Zagreb (IKA)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je u četvrtak 7. travnja uskrsnu čestitku velikom nadbiskupu kijevsko-haličkom Njegovoj svetosti mons. Sviatoslavu Shevchuku u kojoj je još jednom izrazio blizinu i solidarnost Zagrebačke nadbiskupije s Crkvama u Ukrajini, objavio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije. Prijevod čestitke prenosimo u cijelosti.

Vaša Svetosti,

idući prema skorim slavljima svetih vazmenih otajstava, obnavljam očitovanje blizine i solidarnosti Zagrebačke nadbiskupije s Crkvama u Ukrajini i ukrajinskomu narodu.

Vijesti o ratu koje dopiru do nas su zastrašujuće. Nastavljamo uzdizati svoje molitve i prošnje Bogu za dar mira, dok istodobno prihvaćamo ljude koji nam dolaze bježeći od rata.

Nek nam Bog, koji je jedini mogao tako duboko ući u ljudsku dramu, a da ne ostane zarobljen u tami smrti i grijeha, pritekne u pomoć, obrati srca i utješi sve koji pate. Sjaj uskrsnoga jutra nek rasprši svaku tamu i nadom rasvijetli naše dane.

Svetosti, žarko zazivajući Boga za Vaš narod i za sve koji pate, u molitvenome Vam zajedništvu čestitam Vazam u Kristu Uskrslome i srdačno Vas pozdravljam.

Odan Vam u Gospodinu

kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački