Budi dio naše mreže
Izbornik

Kip Majke Terezije iz Calcutte postavljen u Josipovu svetištu

Karlovac (IKA)

Kip Majke Terezije iz Calcutte, rad akademskog kipara Ante Jurkića, postavljen je u petak 15. ožujka u dvorištu Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu. Kip je dar gradu Karlovcu kao i Nacionalnom svetištu Zajednice Albanaca Karlovačke županije, Udruge Albanaca branitelje Hrvatske u Domovinskom ratu, kao i Unije Albanaca u Republici Hrvatskoj.

Svečanost blagoslova kipa je u petak i subotu 22. i 23. ožujka.

U Velikoj dvorani Nacionalnog svetišta svetog Josipa u petak 22. ožujka s početkom u 18 sati bit će svečana akademija a u subotu 23. ožujka u 11 sati misno slavlja za kojegaa će biskup blagosloviti novopostavljeni kip Majke Terezije.

Kip Majke Terezije lijepi je dar Nacionalnom svetištu koji će Josipove štovatelje već sutradan, u subotu 16. ožujka, te kroz sve dana svetkovine svetog Josipa dočekivati i poticati na pobožnost svetom Josipu kako bi s Njim došli do Marije i Isusa.

Na Veliki petak 24. ožujka 1978. godine o. Ante Gabrić i Majka Terezija posjetili su grad Karlovac i crkvu Svetog Josipa gdje su sudjelovali u prigodnom programu te okupljenom mnoštvu uputili poticajne riječi.