Budi dio naše mreže
Izbornik

Krštenje šestog djeteta obitelji Urović

Zagreb (IKA)

Na svečanoj misi u 11 sati u Župi Brestje 6. listopada kršteno je šesto dijete obitelji Urović, malena Lana Tia, a euharistijsko slavlje predvodio je mons. Valentin Pozaić, biskup u miru.

U pozdravnom govoru, domaći župnik vlč. Zlatko Pavetić izrazio je dobrodošlicu biskupu u prigodi krštenja šestog djeteta u obitelji te istaknuo da se župa raduje i ponosi čestim radosnim događajima poput krštenja djece u brojnim mladim obiteljima.
U svojoj homiliji mons. Pozaić između ostalog je naglasio: “Danas smo posebno radosni i zahvalni ovoj hrabroj i velikodušnoj obitelji Mladenke i Tomislava, čije šesto dijete imena Lana Tia, po svetom krštenju ulazi u veliku Božju obitelj: svetu Crkvu Katoličku, u narod Hrvata.”
Kroz riječi homilije, mons. Pozaić potaknuo je i ostale mlade obitelji da se ne boje prihvatiti dijete kao Božji milosni dar te poručio da Crkva kao zajednica uvijek rado prihvaća i pomaže svakome koji rado osluškuje Božju volju.
Po završetku misnog slavlja, mons. Pozaić uručio je pobitelji Urović i prigodan poklon uime Zagrebačke nadbiskupije, a u kojem se nalazi “Biblija za djecu” i kovanica od 25 kn izrađena 2000., a koja prikazuje u središnjem dijelu fetus kao univerzalni simbol ljudskog života, središnjice tisućljeća koje završava i novog tisućljeća koje započinje.
Misno slavlje animirao je župni zbor pod ravnanjem Saše Zebeca, a u liturgiji su sudjelovali bogoslovi iz župe.