Budi dio naše mreže
Izbornik

Krštenje šestog djeteta u obitelji Bošković u Župi bl. Ivana Merza u Španskom

Zagreb (IKA)

Preč. Marko Kovač, biskupijski vikar za postoral kao izaslanik nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića u Župi bl. Ivana Merza u Zagrebu krstio je 27. listopada malenog Marina, šesto dijete u obitelji Glorije i Ivana Boškovića.

Euharistijskog slavlja predvodio je preč. Marko Kovač uz koncelebraciju upravitelja župe vlč. Marka Čolaka i p. Božidara Nagy-a.

U propovjedi preč. Kovač je istaknuo: „Moliti znači izmjenjivati želje. Govoriti Gospodinu svoje želje, čežnje, misli i zahvale, ali istovremeno osluškivati i Božje želje. Molitva je ono što ja želim i ono što Bog za mene želi. Molitva je i u slušanju. Slušanju Svetog pisma, Evanđelja, ali i u slušanju svih onih koji oko mene žive evanđelje.“

Preč. Marko Kovač dodao je i da se u našem povjeravanju želja Gospodinu trudimo moliti: „Bože budi mi milostiv, smiluj mi se, oprosti mi, nadahni me. Znam da sve znanje koje posjedujem nije ništa prema tvom sveznanju, tvojoj svemoći i tvom Bitku“.

Zatim je preč. Marko Kovač pozvao cijelu župnu zajednicu da se moli za malo djete koje se krsti da svojim životom može slaviti Gospodina, da bude što čišći i da jednog dana može stati pred lice Gospodina Boga.

Gloria i Ivan, osim Marinu koji je primio sakrament krštenja, roditelji su Dominika (15 god), Andrije (13 god), Klare (10 god), Tome (6 god) i Filipa (3 godine).