Budi dio naše mreže
Izbornik

Lovci Dubovca pohodili Nacionalno svetište sv. Josipa

Karlovac (IKA)

Na Dan svetog Huberta, zaštitnika lovaca, u četvrtak 3. studenog članovi lovačke udruge „Dubovac“ pohodili su Nacionalno svetište sv. Josipa na Dubovcu u Karlovcu.

Misno slavlje predvodio je rektor mons. Antun Sente, ml., u suslavlju s umirovljenim svećenikom vlč. Zlatkom Golubićem. U homiliji je mons. Sente govorio o ljepoti Božjeg stvaranja koje se, kako je rekao, najsnažnije prepoznaje na čovjeku i prirodi u koju je čovjek stavljen. Tumačeći Kristovu tvrdnju kako se Bog više raduje jednom obraćenom grešniku nego devedeset i devet pravednika, mons. Sente je pojasnio kako pritom Bog poštuje čovjekovu slobodnu volju po kojoj čovjek sam odlučujemo kako će živjeti i za što se zalagati. Bog se silno raduje kada čovjek u svojoj slobodnoj volji napusti krive putove i izabire onaj koji ga vodi do Boga, istaknuo je.

Boraveći u prirodi i promatrajući zakone prirode, čovjek može upoznati Boga Tvorca. Stoga vam ovom prigodom zahvaljujem na trudu i brizi koju ulažete u očuvanju darovane prirode koja nam u svojoj raskoši gori o Stvoritelju, rekao je mons. Sente, obraćajući se članovima lovačke udruge „Dubovac“. Na druženju nakon mise u prostorijama lovačke udruge „Dubovac“, članovi i mons. Sente prisjetili su se pripreme hodočašća više od 1200 lovaca u Josipovo svetište 2016. koje se počelo pripremati upravo na ovakvoj proslavi svetog Huberta prije sedam godina.