Budi dio naše mreže
Izbornik

Misijska nedjelja u Zaprešiću

Zagreb (IKA)

Na Misijsku nedjelju, 23. listopada, u Župi sv. Petra apostola u Zaprešiću euharistijsko slavlje predvodio je zaprešićki dekan i župnik preč. Ivan Frkonja.

U uvodu je istaknuo kako Svjetski misijski dan podsjeća da su tijekom povijesti, a i danas, mnogi pojedinci, u zajedništvu s Crkvom, išli i idu „sve do kraja zemlje“ (Dj 1, 8), navješćujući radosnu vijest Isusa Krista, čineći djela milosrđa, kojima omogućuju svakomu dostojanstven život. „U takvu djelovanju vidi se zajedništvo i snaga Crkve. Dok naši misionari idu u misije među narode koji još nisu čuli Božju riječ, mi koji ostajemo u svojim sredinama pratimo ih svojim molitvama i konkretnom pomoći te na taj način svjedočimo svoju međusobnu ljubav koja obuhvaća Crkvu u čitavom svijetu“, rekao je župnik Frkonja.

Djeca su tijekom euharistijskog slavlja sudjelovala u molitvi vjernika, a u prinosu darova na vrlo simboličan način prinijeli su: kruh, vino, vodu, misijsku krunicu i novčanu donaciju. Bilo je lijepo vidjeti punu košaru s molitvama koje su učenici OŠ Antuna Augustinčića pisali na satu vjeronauka za djecu Afrike, neobrazovane, zdravstveno ugrožene i za mnoge koji zbog ratnih opustošenih krajeva bježe u Europu kako bi sačuvali goli život.

Na kraju euharistijskog slavlja prigodan igrokaz  Majka Terezija i Marta izvele su učenice trećeg razreda Leona Marki i Sara Biškup.

Župnik Frkonja za proslavu Misijske nedjelje za tu je prigodu pozvao nacionalnu ravnateljicu Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj s. Ivanu Margarin, redovnicu Družbe Kćeri Božje ljubavi, koja se okupljenim vjernicima obratila na misama govoreći o važnosti podizanju misijske svijesti među vjernicima, gdje na različite način pomažemo naše misionare i misionarke.

Pjevanje je predvodio Dječji zbor Božje Krijesnice predvođen s. Marjanom Košćak i orguljašicom Anom Žagmešter.