Budi dio naše mreže
Izbornik

U Sisku održan drugi po redu "Hod za život, obitelj i Hrvatsku"

Sisak (IKA)

Pod geslom "Za zaštitu svakog ljudskog života – i kad je najteže!" u subotu 12. lipnja održan je po drugi puta u Sisku "Hod za život, obitelj i Hrvatsku", iskazujući pritom solidarnost, poštovanje i ljubav prema nerođenoj i rođenoj djeci, izvještava Hina.

Podršku “Hodu za život” u Sisku došao je pružiti i sisački biskup mons. Vlado Košić, kao i brojne druge javne osobe i pro-life političari / Foto: Facebook

“Sisak drugu godinu za redom miroljubivim hodom dao podršku nerođenima! Geslo ovogodišnjeg Hoda je: Za zaštitu svakog ljudskog života – i kad je najteže! Okupljeni sudionici hodali su gradom uz pjesmu i veselje iskazujući solidarnost, poštovanje i ljubav prema nerođenom i rođenom djetetu, njegovoj majci, ocu, našim bakama i djedovima, za naše obitelji i Hrvatsku”, stoji u priopćenju udruge “Hod za život, obitelj i Hrvatsku”.

Hod za nerođenu djecu, ali i za sve žene koje trebaju podršku, ljubav i pomoć

Koordinatorica “Hoda” u Sisku Terezija Tržić istaknula je da su hodali za sve žene koje trebaju njihovu podršku, ljubav i pomoć.
Ističu kako su hodali za društvenu, zakonsku, i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta.

“Želimo živjeti u državi u kojoj zakoni štite pravo na život svakog čovjeka, od začeća do prirodne smrti. Nikada, baš nikada ne pomažemo majci, tako da joj ‘pomognemo’ da prekine život svoga djeteta. Žena je gospodarica svoga tijela, ali onaj tren kada ostane trudna, ona u svome tijelu nosi drugo tijelo – tijelo svoga sina ili kćeri. Trudnica je već majka”, stoji u priopćenju.

Koordinator “Hoda” u Sisku Boris Prpić naglasio je da je danas poseban dan jer se nakon razornog potresa koji je pogodio to područje, opet hodalo za život.

Boris Prpić: Hodali smo i za preobrazbu cijelog našeg društva

“Istraživanja pokazuju da 75 posto žena koje su imale pobačaj kažu da su to učinile zbog ekonomskih razloga ili pritiska okoline. Stoga je naša odgovornost, briga za za zaštitu života od začeća do prirodne smrti. Želimo potaknuti aktualnu vlast da poduzme konkretne mjere koje bi pomogle majkama”, navodi se Prpić.
Poručili su također kako su hodali i za sve liječnike, primalje i medicinske sestre koji poštuju život i koji prizivom na svoju savjest štitte život majke i djeteta. “Danas smo hodali za preobrazbu cijelog našeg društva”, dodaje se.

Koordinatorica “Hoda” Ivana Šarčević poručila je da su izlaskom na ulice Siska javno posvjedočili da ljudi žele da Hrvatska bude država u kojoj su zaštićeni životi svih ljudi.

Potres je pokazao koliko je važno zajedništvo i briga jednih za druge

“Činjenica da živimo u demokratskom društvu čini nas suodgovornima za zakone u našoj državi koje izglasavaju naši političari. Ne želimo da se pobačajem prekida život onog djeteta koje raste pod srcem svoje majke. Ne želimo da nam nude ubijanje naših staraca i starica eutanazijom”, navodi se Šarčević.

Naglasili su kako je potres pokazao koliko je važno zajedništvo i briga jednih za druge te zaštita svakog ljudskog života, i kada je najteže, izvijestila je Hina u subotu 12. lipnja.