Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljen Stepinčev rođendan na Trnjanskoj Savici

Zagreb (IKA)

Na Trnjanskoj Savici u Zagrebu u srijedu, 8. svibnja 2019., u župi bl. Alojzija Stepinca po sedmi put je proslavljen Stepinčev rođendan u kapelici cjelodnevnim godišnjim klečanjem.

Euharistijsko klanjanje je započelo nakon jutarnje svete mise u 9 sati koju je predvodio župnik Antun Vukmanić. Župljani su se u kapelici cijeli dan izmjenjivali u tihoj molitvi i razgovoru s Isusom u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Klanjanje je završilo navečer svečanim blagoslovom i svetom misom.

Izabrani svetopisamski odlomak potaknuo je župnika Antuna Vukmanića da u homiliji istakne Isusove riječi o služiteljima koji žele slijediti Isusa.

„Tko od onih koji ga slušaju bude čuvao svoj život, izgubit će ga za život vječni i ostat će sam kao sjeme koje nije niklo i koje ne donosi roda. A tko bude mrzio svoj život na ovome svijetu, takav je poput zrna koje je niklo u zemlji i donosi obilat rod. Takvi će  sačuvati svoj život za život vječni. Isus takvima obećava da će biti s njim: gdje bude bio on, ondje će biti i njegov služitelj i počastit će ga njegov  Otac nebeski, koji ima mnogo stanova. Isus kod Oca pripravlja stanove za svoje služitelje koji su ga spremni slijediti i po cijenu vlastitoga života poput svetih mučenika i bl. Alojzija Stepinca“, zaključio je župnik Vukmanić.

Na kraju sv. mise izmoljena je molitva za proglašenje bl. Alojzija Stepinca svetim te molitva – molba za blaženikov zagovor da se nakon 20 godina od osnutka Župe izgradi Župna crkva na Trnjanskoj Savici.