Budi dio naše mreže
Izbornik

U Malom Lošinju završeni susreti mladih Zagrebačke nadbiskupije

Zagreb/Mali Lošinj (IKA)

U ponedjeljak 2. kolovoza godine završeni su susreti mladih u Malom Lošinju, ovoga ljeta mladi Zagrebačke nadbiskupije u dva su termina promišljali o temama povezanim s brakom i obitelji pod geslom Ljubav usprkos svemu, koje je uzeto iz pobudnice pape Franje Amoris Laetitia, izvijestio je Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

Na susretima je sudjelovalo 40-ak mladih, uz prisutstvo animatora i bogoslova te povjerenika za pastoral mladih vlč. Kristijana Tušeka.

Tijekom tjedan dana dvije lošinjske grupe razgovarale su o temama braka kao sakramenta i poziva, o čistoći te o obitelji kao temeljnoj zajednici društva. Također, mladi su vrijeme u Domu sv. Martina provodili međusobno se družeći, kupajući se, igrajući se i plešući.

Male skupine na Malom Lošinju vodilo je šestero animatora raspoređenih u dva termina, a predvođenih vodstvom i nazočnošću vlč. Kristijana Tušeka, povjerenika za pastoral mladih.

Mladi su nedjeljom sudjelovali na svetoj misi u župi Rođenja Blažene Djevice Marije. Ispunjeni radošću i veseljem, mladima je ovo bio najbolji mogući poticaj na daljnje aktivno sudjelovanje u životu župne zajednice, navodi se u dopisu Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.