Budi dio naše mreže
Izbornik

U Mrzlom Polju svečano proslavljeno Petrovo

Mrzlo Polje (IKA)

U žumberačkoj župi sv. Petra i Pavla u Mrzlom Polju u nedjelju 5. srpnja svečanom svetom liturgijom proslavljen je blagdan nebeskih zaštitinika župe.

Liturgijsko slavlje predvodio je ordinarij Križevačke eparhije mons. Milan Stipić, a suslužili su biskupski vikar o. Daniel Vranešić, žumberački dekan o. Nenad Krajačić, stavrofor Milan Vranešić i ravnatelj eparhijskog Caritasa o. Ivan Radeljak.

Liturgijskom slavlju nazočili su bogoslovi Križevačke eparhije, a pjevanje na liturgiji predvodile su članice Kora Presvete Bogorodice iz Samobora. Velikom broju vjernika koji su se okupili na proslavi Petrova u Mrzlom Polju u prigodnoj homiliji govorio je mons. Stipić. Ističući dvojicu apostolskih velikana propovjednik je istaknuo kako je Bog odlučio u svoju službu pozvati dvije potpuno različite osobe sa dva potpuno različita karaktera.

“Šimun kojeg je Krist prozvao Petrom bio je skroman ribar, bez visokog obrazovanja. U Božju službu bio je pozvan unatoč svim svojim slabostima od kojih nitko nije imun. Krista je čak tri puta zatajio. Nasuprot Petru jeste Pavao, visokoobrazovani čovjek koji se istaknuo u progonu prve Crkve. No obadvojica, i Petar i Pavao bili su odabrani da svijetu propovijedaju utjelovljenog Boga, našeg Gospoda Isusa Krista. To je bila njihova misija, svijetu navijestiti Radosnu vijest”, kazao je mons. Stipić.

Na kraju liturgijskog slavlja okupljene svećenike, bogoslove i sav vjerni puk pozdravio je mjesni župnik o. Nenad Krajačić koji je zahvalio Ordinarijatu Križevačke eparhije na uloženom trudu oko uređenja župnih objekata. Zahvala je u ime mrzlopoljske župe izrečena i svim dobrotvorima koji su u posljednjih godinu dana uložili svoje vrijeme i sredstva kako bi se uredila zgrada župnog dvora i okoliš. Ujedno su zaslužnima dodijeljene prigodne zahvalnice. Nakon liturgijskog slavlja ordinarij je blagoslovio novoobnovljeni župni dvor a zatim su se svećenici i vjernici okupili oko bratskog stola.