Budi dio naše mreže
Izbornik

Zagreb: Postavljanje u službu akolitata u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu

Zagreb (IKA)

U kapeli Srca Isusova u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu na prvu nedjelju došašća 27. studenog u svečanom euharistijskom slavlju bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak postavio je šesnaestoricu bogoslova u službu akolita.

Na misnom slavlje su sudjelovali članovi bogoslovne zajednice, a u suslavlju su bili rektor bogoslovije preč. Željko Faltak, odgojitelji vlč. Josip Đurin i vlč. Toni Potrebić te duhovnici vlč. Anto Pavlović i vlč. Ivan Grbešić. Biskup Huzjak je tijekom uvoda u slavlje pozdravio prisutne bogoslove i njihove odgojitelje te časnu sestru i suradnike. Istaknuo je kako smo započeli došašća koje je milosno vrijeme pripreme za susret s Gospodinom.

U homiliji se biskup Huzjak osvrnuo na riječi sv. Pavla iz poslanice Rimljanima ističući kako nam život ne smije proći u brigama i problemima, nego je došašće vrijeme spasa koje je čovjeku darovano za bolju osobnu izgradnju, osobito osluškujući Božju riječ. Prisutnim kandidatima za akolitat biskup Huzjak je rekao kako se njima približilo vrijeme kada će biti tješnje vezani uz oltar te su pozvani cijelim svojim bićem osluškivati i živjeti ono što se na euharistijskom slavlju uprisutnjuje. Na kraju slavlja biskup Huzjak je zahvalio svima prisutnima i novopostavljenim akolitima te je na sve zazvao Božji blagoslov.