Budi dio naše mreže
Izbornik

Zahvala Caritasa Zagrebačke nadbiskupije na donaciji za popravak Dječjeg doma u Vugrovcu

Zagreb (IKA)

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije sestra Jelena Lončar u pismu od 28. travnja naslovljenom na Hrvatsku katoličku misiju u Londonu i voditelja misije fra Ljubomira Šimunovića zahvaljuje se na donaciji za popravak u potresu oštećenog Caritasova doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Vugrovcu i za obitelji stradale u potresu u Zagrebu, objavljeno je u petak 1. svibnja na Facebook stranici Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Dobročinitelji iz Hrvatske katoličke misije u Londonu za tu namjenu skupili su 10.550 britanskih funta, te su na svojoj službenoj Facebook stranici zahvalili svim donatorima.

“Teško je u nekoliko rečenica opisati okolnosti u kojima se trenutno nalazimo, živimo i radimo. Tlo još uvijek podrhtava, a ljudi su u strahu od novih potresa. Zahvaljujemo se vama i svim članovima Hrvatske katoličke misije u Londonu”, piše, među ostalim, u pismu zahvale fra Ljubomiru Šimunoviću ravnateljice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije sestre Jelene Lončar.

U Caritasovu Dječjem domu u Vugrovcu do potresa bilo je smješteno 30 djece bez roditeljske skrbi u dobi od 3 do 16 godina.