Budi dio naše mreže
Izbornik

Završeno 289. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba i mladih Majci Božjoj Bistričkoj

Marija Bistrica (IKA/TU)

Molitvom i blagoslovom hodočasnika koje je u nedjelju 13. rujna 2020. predvodio pomoćni biskup zagrebački i biskupski vikar za grad Zagreb mons. Mijo Gorski, u zajedništvu s pomoćnim biskupom zagrebačkim mons. Ivanom Šaškom, na prostoru Crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici završeno je 289. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba i nadbiskupijsko hodočašće mladih.

U svom obraćanju vjernicima prije blagoslova, biskup Gorski je zahvalio svima na njihovoj molitvi i žrtvi koje su ugradili u ovaj čin molitvenog zajedništva zagrebačke Crkve, kao i mladima na njihovom svjedočanstvu vjere koje su pružili i ovim svojim hodočašćem.

Pozvao je vjernike na ustrajnost u molitvi ističući sigurnost uslišanja koje nam Majka Božja i naša Nebeska Majka pruža kroz cijelu povijest.
“Dok zahvaljujemo Majci Božjoj za primljene milosti, ponesimo svojim domovima i obiteljima sigurnost koju nam Ona koja je zdravlje bolesnih, utjeha žalosnih i pomoćnica kršćana bez prestanka daje”, zaključio je biskup Gorski.