Budi dio naše mreže
Izbornik

Zaziv Duha Svetoga u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Zaprešiću

Zaprešić (IKA)

U crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Zaprešiću u nedjelju 22. rujna slavljena je misa sa zazivom Duhu Svetomu za sretan i uspješan početak nove školske i vjeronaučne godine. Euharistijsko slavlje predvodio je župnik i zaprešićki dekan Ivan Frkonja, a slavlje su pjevanjem animirali članovi Dječjeg zbora "Božje Krijesnice" pod ravnanjem s. Veronike Šaban.

Dječak i dvije djevojčice prigodnom recitacijom “Popis školskih želja“ uveli su u slavlje okupljenu vjerničku zajednicu u kojoj je bio velik broj školske djece i njihovih roditelja. Na euharistijskom slavlju bili su i djelatnici OŠ Antuna Augustinčića na čelu s ravnateljicom Danijelom Adžijević.

Na slavlju se molilo za pokojne učitelje i profesore navedene škole s kojom župa Sv. Petra apostola dugi niz godina ima izvrsnu suradnju. Tijekom euharistijskog slavlja djeca, roditelji, vjeroučitelji, profesori i učitelji sudjelovali su u molitvi vjernika, prinosu darova, a nakon euharistijskog slavlja izvedene su prigodne recitacije i molitva Duhu Svetome za uspješnu novu školsku i vjeronaučnu godinu.

Euharistijsko slavlje završeno je time što je župnik Frkonja izrekao blagoslovnu molitvu i poškropio školske torbe. Dan prije slavlja 21. rujna u subotu zajedničkom pokorničkom slavlju pristupila su djeca i mladi ove zaprešićke župe.