Budi dio naše mreže
Izbornik

Zlatna misa monsinjora Leonarda Logožara u Goričanu

Goričan (IKA)

Umirovljeni svećenik Varaždinske biskupije mons. Leonard Logožar proslavio je u nedjelju 5. srpnja u Goričanu svoju zlatnu misu – 50 godina svećeništva.

Zlatomisnik  je u parku župne crkve sv. Leonarda, na otvorenom ispred pastoralnog centra „Dobri pastir“ u Goričanu, predvodio svečano misno slavlje uz braću svećenike i uz domaćeg župnika Josipa Drvoderića.
Svečano slavlje zlatne mise pjesmom i glazbom pratio je mješoviti pjevački zbor župe Goričan, a na misi su bili članovi Cehovskog društva koji su sa novim svijećnjacima uzveličali ovo slavlje, a predsjednik Josip Vargec se u nadahnutom i lijepom govoru zahvalio zlatomisniku za sve duhovne i materijalne darove njegovog svećeničkog života u svim mjestima gdje je obavljao svećeničku službu, ali i za svoj voljeni Goričan.

Zahvalnim govorom i darovima zlatomisniku Leonardu Logožaru obratili su se i domaći župnik Josip Drvoderić, Marija Čavlek lijepom pričom, ispred crkvenog mješovitog zbora kantorica Danijela Špoljarić te načelnik općine Goričan Mario Moharić.
Mons. Leonard Logožar prije nekoliko godina dao je izraditi novi mramorni stol ispred oltara u crkvi sv. Leonarda, pomagao je društva u Goričanu vinskom kapljicom jer je slovio kao odličan vinar, a bio je strastveni ljubitelj pjesma koje je izvodila Limena glazba Goričan te bio dobar prijatelj s kapelnikom, sada pokojnim Leonardom Gudlinom. Nakon svečane mise mnogi mještani stisnuli su ruku zlatomisnika u znak čestitke, zahvale i zaželjeli mu još puno lijepih godina života.

Mons. Leonard Logožar rođen je 5. srpnja 1945. godine u Goričanu, sa petnaest godina odlazi na školovanje Zagreb u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište. Nakon deset godina školovanja, krajem lipnja 1970. godine za svećenika ga je zaredio tadašnji zagrebački nadbiskup Franjo Kuharić. Svetu mladu misu slavio je 5. srpnja 1970. godine u Goričanu, uz mentora tadašnjeg župnika u Goričanu Stjepana Ošlaja. Bio je kapelan u Nedelišću, župnik u Daruvaru, a nakon toga dolazi u Međimurje, u Župu sv. Marije Magdalene u Štrigovi. Tu je proveo najveći dio svoje svećeničke službe do umirovljenja 2017. godine.