Budi dio naše mreže
Izbornik

Pretraga vijesti

8F2560F6-28A6-47B9-8F64-2E62E29F8FBE Created with sketchtool.

Biskup Škvorčević krstio peto dijete roditelja Ivanović

Požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u nedjelju 1. listopada u župnoj crkvi Duha Svetoga u Đulovcu slavlje krštenja djevojčice Mihaele, petog djeteta roditelja Anđelka i Valentine Ivanović, i djevojčice Nicol, prvog djeteta roditelja Danijela i Ivane Đekić.

Svetkovina sv. Male Terezije proslavljena u bistričkom Karmelu

Svetkovina sv. Male Terezije o 150. godišnjici njezina rođenja i 100. obljetnici beatifikacije proslavljena je u nedjelju 1. listopada u samostanskoj crkvi bistričkog Karmela svečanom misom koju je predvodio karmelićanin o. Ivan Pleše.

Govor mons. Batelje na predstavljanju knjige Bojana Ivešića

Postulator kauze za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca mons. Juraj Batelja govorio je na predstavljanju knjige „Nastanak i uporaba vatikanske verzije 'Navodnog Stepinčeva pisma' iz 1943. s referencijalnim dokumentima“ autora mr. sc. Bojana Ivešića u nedjelju 1. listopada u Krašiću. Govor donosimo u cijelosti.

Održano 31. vojno hodočašće u Mariju Bistricu

Hodočašće katoličkih vjernika, pripadnika oružanih snaga i redarstvenih službi u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici održano je u nedjelju 1. listopada.

Vjernici Požeške biskupije hodočastili u Mariju Bistricu

Vjernici Požeške biskupije predvođeni svećenicima i požeškim biskupom Antunom Škvorčevićem hodočastili su u Mariju Bistricu u subotu 30. rujna prigodom proslave 25. obljetnice beatifikacije kardinala Alojzija Stepinca.

Proslavljen Dan Riječke Majke

Spomendan svoje utemeljiteljice, službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić, sestre Družbe Presvetog Srca Isusova proslavile su 29. rujna svečanim euharistijskim slavljem u vrtu samostana Družbe na riječkom Pomeriju u kojemu je Riječka Majka svojevremeno osnovala i vodila Zavod za siromašne djevojčice.

1 2 3 24.859