Budi dio naše mreže
Izbornik

Pretraga vijesti

8F2560F6-28A6-47B9-8F64-2E62E29F8FBE Created with sketchtool.

31. Marulićevi dani

U srijedu 21. travnja polaganjem vijenaca vijenac na spomenik Marka Marulića na Trgu braće Radića, kao i na njegov grob u crkvi Sv. Franje u splitu, koje je položio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, uz predstavnike Društva prijatelja kulturne baštine i Književnog kruga-Split, započeo je trideset i prvi skup posvećen Marku Maruliću.

Papa: Raspodjela cjepiva mora biti pravedna

„Prije svega, želim se spomenuti mnogih žrtava i milijuna oboljelih od covida-19. Molim se za njih i članove njihovih obitelji. Pandemija nije pravila nikakve razlike i pogađala je ljude svih kultura, vjeroispovijesti, društvenog i ekonomskog položaja“, napisao je papa Franjo u pismu upućenom glavnoj tajnici Hispanoameričkog glavnog tajništva Rebeci Grynspan Mayufis pročitanom sudionicima XXVII. Hispanoameričkog samita održanog, uz izravni prijenos, u Andori od 20. do 21. travnja 2021. godine, objavila je ACI Stampa.

Argumenti HKR-a: Zašto se Crkva (ne) bavi politikom?

Kako i koga birati na izborima, biramo li "veće dobro" ili "manje zlo", smije li se Crkva miješati u politiku i obratno te kako potaknuti vjernike da se aktivno bave politikom - neke su od tema emisije Argumenti emitirane 22. travnja u programu Hrvatskoga katoličkog radija.

„San o pozivu“ – Dani molitve za duhovna zvanja

U organizaciji zajednice sestara Presvetog Srca Isusova koje djeluju u Župi sv. Ante Padovanskog na Smiljevcu u Zadru, od 17. do 19. travnja održana je trodnevna online molitva za nova duhovna zvanja.

Razgovor Glasa Koncila s talijanskim svećenikom Stefanom Guarinellijem

Za Nedjelju Dobroga Pastira, 25. travnja, poseban dan molitve za duhovna zvanja, Glas Koncila pronašao je sugovornika u talijanskom svećeniku, psihologu i psihoterapeutu Stefanu Guarinelliju čiji je profesionalni život vezan uz formaciju svećenika, štoviše uz formaciju svećeničkih odgojitelja.

1 2 3 21.746