Budi dio naše mreže
Izbornik

Pretraga vijesti

8F2560F6-28A6-47B9-8F64-2E62E29F8FBE Created with sketchtool.

Proslavljen Dan Riječke Majke

Svečanim euharistijskim slavljem u vrtu samostana Družbe Presvetog Srca isusova na Pomeriju u Rijeci u utorak 29. rujna proslavljen je Dan Riječke Majke, službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić. Misno slavlje predvodio je varaždinski biskup Bože Radoš, a pozdravnu riječ na početku uputila vrhovna predstojnica Družbe i postulatorica kauze č. M. Dobroslava Mlakić.

Nadbiskup Devčić: 1600. obljetnica smrti sv. Jeronima važan je općedruštveni događaj

Dominikanska Župa sv. Jeronima u Rijeci svečanim misnim slavlje 30. rujna proslavila je svetkovinu svog nebeskog zaštitnika. Misu je predslavio riječki nadbiskup  Ivan Devčić, a sama proslava bila je u svjetlu 1600. obljetnice od preminuća ovog velikog sveca, svećenika i crkvenog naučitelja, pripadnika istaknutih duhovnih otaca zapadnoga kršćanstva.

Slano: Uz dvije visoke obljetnice svečano proslavljen blagdan sv. Jeronima

Blagdan sv. Jeronima svečano je u srijedu 30. rujna proslavljen u Slanome gdje stoljećima stoji crkva posvećena ovom svecu. Uz pridruživanje obilježavanju 1600 godina od svečeve smrti, u Slanom je proslavljeno i 600 godina od izgradnje samostanske crkve koja je posvećena sv. Jeronimu.

Intervju u novom Glasu Koncila

U novom broju Glasa Koncila, uz blagdan dalmatinskoga svetačkoga velikana, intervju je dao kardinal José Tolentino Calaça de Mendonça, bibliotekar i arhivar Svete rimske Crkve.

1 2 3 21.083