Budi dio naše mreže
Izbornik

Pretraga vijesti

8F2560F6-28A6-47B9-8F64-2E62E29F8FBE Created with sketchtool.

Uršulinke u Slavonskom Brodu proslavile blagdan sv. Anđele Merici

Blagdan sv. Anđele Merici, koja je 1535. godina osnovala Družbu svete Uršule, kojoj pripadaju i uršulinke koje djeluju u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu proslavljen je u srijedu 27. siječnja večernjim misnim slavljem koje je u pastoralnom centru župe predvodio župnik Ivan Lenić.

Poruka prigodom Dana posvećenog života 2021.

Predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ustanove posvećenoga života i družbe apostolskoga života gospićko-senjski biskup Zdenko Križić i predsjednik Hrvatske redovničke konferencije o. Slavko Slišković uputili su poruku prigodom Dana posvećenog života koji se slavi na Svijećnicu 2. veljače 2021. godine.

Biskup Košić primio potpredsjednika Vlade Tomu Medveda

Sisački biskup Vlado Košić primio je u srijedu 27. siječnja u biskupijskom Ordinarijatu u Sisku načelnika Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa, potpredsjednika Vlade RH Tomu Medveda.

Vlč. Silvio Košćak, novi licenc teologije

Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu u srijedu 27. siječnja akademski stupanj licencijata teologije postigao je vlč. Silvio Košćak, mag. theol., svećenik Varaždinske biskupije.

Vinkovci: Katolički muškarci mole krunicu i litanije sv. Josipu

Na inicijativu šestorice katoličkih muževa iz Vinkovaca svake srijede, do blagdana sv. Josipa, u središnjoj vinkovačkoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona, pola sata prije večernje mise, katolički muškarci mole krunicu i litanije sv. Josipu.

Esperantisti molili za ujedinjenje kršćana

Na poziv predsjednice Međunarodne udruge katolika esperantista Marije Belošević, esperantisti raznih kršćanskih denominacija tijekom protekloga tjedna molili su za jedinstvo kršćana. Svaku večer, od 18. do 25. siječnja putem platforme ZOOM u molitvi su korišteni tekstovi pripremljeni za pojedine dane osmine.

1 2 3 21.478