Budi dio naše mreže
Izbornik

Sjednica Središnje uprave HKD Napredak u Banjoj Luci

Banja Luka (IKA/KTA)

Prvi put nakon obnove rada Napretkove banjolučke podružnice u subotu 11. svibnja u Banjoj Luci održana je 18. proširena sjednica Središnje uprave HKD Napredak.

U uvodnom dijelu sjednice predsjednik Napretka prof. dr. Franjo Topić pozdravio je sve nazočne, posebno predsjednicu Podružnice Napretka u Banjoj Luci Ružicu Ševariku koja je istaknula zadovoljstvo i čast da je Banja Luka domaćin sjednice. Nazočne je pozdravio i banjolučki pomoćni biskup Marko Semren, koji je istaknuo zadovoljstvo da se sjednica održava u Banjoj Luci. Poželio je puno sreće i uspjeha u radu članovima Središnje uprave. Dr. Topić zahvalio im je na dolasku i uručio prigodne poklone.

U radnom dijelu sjednice članovi Središnje uprave razmatrali su informaciju i realizaciju do sada donesenih zaključaka i odluka. Bilo je riječi o organiziranju 66. glavne skupštine 6. srpnja u Sarajevu; razmatran je i prijedlog izmjena Statuta koji je pripremilo Povjerenstvo za izradu izmjena Statuta, te je nakon rasprave zaključeno je da Povjerenstvo nastavi s daljnjim radom na izmjenama Statuta uz uvažavanje sugestija članova Središnje uprave. Iznijete su informacije o realiziranim Napretkovim uskrsnim programima 2019.

Napretkova podružnica u Banjoj Luci utemeljena je godine 1906. Prvi predsjednik tada bio je Marijan Markešić. Podružnica je djelovala od 1906. do 1915. i od 1921. do 1949. godine.