Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavlje Marije Pomoćnice u u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Blagdan Blažene Djevice Marije Pomoćnice kršćana proslavlja se u nedjelju 24. svibnja u Župi sv. Dominika Savija u Slavonskom Brodu, koja od godine 2017. posjeduje kip Marije Pomoćnice.

Blagdanu je od 21. do 23. svibnja prethodila duhovna obnova koju je predvodio umirovljeni svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Alojzije Asić. Svakoga se dana uz dopodnevnu i večernju misu molila svibanjska pobožnost, a u četvrtak poslije mise bilo je i Euharistijsko klanjanje.

Posebno je svečano bilo u subotu 23. svibnja, na uočnicu blagdana, kada je večernje misno slavlje uz domaćeg župnika Josipa Matanovića predvodio vlč. Asić. Promišljajući o ulozi žene – majke u suvremenom društvu u svojim tematskim propovijedima uz ostalo je naglasio kako je dobra žena i majka kućni svetac. „Najveći dar koji nam je Gospodin dao je ljubav koju je stavio u majčino srce. Hvala mu za taj veliki dar. Pozvani smo zato cijeniti dostojanstvo, žrtvu i ljubav svake majke“, ustvrdio je vlč. Asić. Podsjetio je kako je najveća mudrost držati se Božjih zapovijedi. Naglasivši da se isplati biti Gospin jer ona nikoga tko joj se utječe ne odbija, posvjestio je kako je sv. papa Ivan Pavao II., koji je za svoje papinsko geslo odabrao Totus tuus – sav tvoj, svijet posvetio Bezgrešnom Srcu Marijinu te je ona  po njemu učinila mnoga velika djela.  Kroz molitvu, poruke i pjesmu pri kraju mise  poveo je vjernike na hodočašće u svetišta gdje se Gospa ukazala i to prvo u naše Međugorje, potom u Fatimu i Lurd.

Misno slavlje s početkom u 18.30 sati u zajedništvu s domaćim župnikom Josipom Matanovićem večeras će predvoditi također vlč. Asić. Na kraju mise planirana je procesija sa svijećama i Gospinim kipom.