Budi dio naše mreže
Izbornik

U Vašici krštene trojke obitelji Presli

Vašica (IKA)

U filijali župe Šid župnik Nikica Bošnjaković krstio je u subotu 1. kolovoza Eleonoru, Andreu i Marka Presli.

Na početku misnoga slavlja župnik je pozdravio roditelje Maru i Damira. Pohvalio je njihovu otvorenost životu i suradnju u Božjem stvarateljskom planu, jer su kao njegov dar prihvatili da Bog njihovu obitelj obogati s tri nova života, pa kao roditelji ukupno četvero djece budu uzor i drugim kršćanskim obiteljima.

U homiliji se nadovezao na pročitano Evanđelje u kojem je Isus nahranio pet tisuća ljudi s pet kruhova i dvije ribe.

Isus je prije nego je narodu podijelio hranu pogledao u nebo i blagoslovio je. Tako i mi prije svakoga posla, prije svega u što smo nesigurni i bojimo se trebamo pogledati u nebo i tražiti od Boga blagoslov, naglasio je vlč. Bošnjaković, te dodao kako je važno uvijek pouzdavati se u Boga. 

Potaknuo je roditelje da svoju djecu odgajaju upravo pouzdajući se u Boga. Kada im je teško, kada budu umorni i puni briga, da to stavljaju u Božje ruke, a on će im pomoći i dati im snage, jer nije lako odgajati četvero djece, ali Bog uvijek pomaže one koji mu se utječu. Posebno je naglasio da ne zaborave svoju djecu odgajati u kršćanskom duhu te pozvao kumove da im u tome budu potpora.

Nakon homilije uslijedio je obred krštenja. Roditelji su od Crkve zatražili krštenje svoje troje djece i obvezali se da će ih odgajati u vjeri, te je zajednica u Vašici postala bogatija za tri nova člana.