Budi dio naše mreže
Izbornik

20. nadbiskupijsko spomen-hodočašće u Vukovar

18.11.2019. 10:05

Ove godine navršava se 28. obljetnica stradanja grada Vukovara i njegovih stanovnika. Obilježavajući Dan sjećanja na žrtve Vukovara, Đakovačko-osječka nadbiskupija 20. godinu zaredom organizira Nadbiskupijsko spomen-hodočašće.

Program počinje 18. studenoga u 10 sati u krugu Vukovarske bolnice, a u 10.30 sati kreće Kolona sjećanja koja prolazi kroz vukovarske ulice do Memorijalnoga groblja.

U 12.15 sati predviđena je molitva i polaganje vijenaca kod Središnjeg križa na Memorijalnom groblju. Središnji dio hodočašća je misno slavlje koje će u 13 sati na Memorijalnom groblju predvoditi mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.

Ako vremenske prilike ne budu povoljne, euharistijsko slavlje slavit će se u župnoj crkvi Sv. Filipa i Jakova.

„Ovom prigodom pozivam sve vas da zajedno kao vjernici  18. studenoga 2019., na Dan sjećanja, hodočastimo u Vukovar te okupljeni u euharistiji i bratskoj molitvi iskažemo svoju zahvalnost i poštovanje prema svim poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Vukovara, Podunavlja, ali i Hrvatskog naroda tijekom Domovinskoga rata”, ističe se u pozivu đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića.

Biskupi HBK na jesenskom plenarnom zasjedanju odlučili su da se svake godine u 18.11 sati oglase sva zvona sa zvonika svih župnih, filijalnih i samostanskih crkava u RH te da u spomen na sve poginule branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata zvone kroz 5 minuta. U svojoj okružnici naadbiskup Hranić pozvao je sve župnike i rektore crkava, da u suradnji sa suradnicima u župnim zajednicama pobrinu da se zvonima oglase sve crkve Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu