Budi dio naše mreže
Izbornik

9. nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa

22.10.2022. 11:00
Marija Bistrica

Deveti nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa održat će se na spomendan sv. Ivana Pavla II., 22. listopada 2022., u marijanskom Nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici.

Rapored Susreta predviđa svečano euharistijsko slavlje u 11 sati koje će predvoditi zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško,  uime zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića. Nakon mise, na kojoj će se izvršiti obnova posvete svijeta Božjemu milosrđu, slijedi štovanje relikvija svetaca Milosrđa, sv. Faustine, sv. Ivana Pavla II. i bl. Mihaela Sopoćka, križni put u 14 sati te pobožnost u čast Božjemu milosrđu u 15 sati.

Devetim nacionalnim susretom bit će zaključena Godina priprave za svečanu obnovu posvete svijeta Božjemu milosrđu koja je započela na prošlogodišnjem nacionalnom susretu, 16. listopada, odnosno na spomendan sv. Ivana Pavla II., 22. listopada 2021. godine. Povod Godini priprave bila je 20. obljetnica Posvete što ju je učinio papa Ivan Pavao II. u krakovskom Svetištu Božjega milosrđa, 17. kolovoza 2002. Štovatelji Božjega milosrđa su kroz dvanaest mjeseci u duhovnom zajedništvu, svakog 22. u mjesecu, sudjelovali u misi, molili Čin posvete svijeta Božjemu milosrđu te promišljali o molitvi Čina posvete svijeta Božjemu milosrđu Ivana Pavla II., a koja je pisao mons. Marek Jędraszewski, nadbiskup i metropolit krakovski.

Razmatranja su dostupna na stranici bozjemilosrdje.net, a objavljeno je i knjižno izdanje koje obuhvaća sva razmatranjima, kao trajna uspomena na duhovni hod štovatelja Božjega milosrđa svijeta u godini obilježavanja 20. obljetnice, koji su u zajedništvu ostvarili Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa iz Hrvatske te Svetište Božjega milosrđa u Krakovu.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu