Budi dio naše mreže
Izbornik

Apostolski nuncij Giorgio Lingua pohodit će župe Kupske doline

23.05.2020. - 25.05.2020.
Brod na Kupi

Brod na Kupi, (IKA) – Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua s pratnjom pohodit će 23. i 25. svibnja župe Kupske doline.

Doček apostolskog nuncija bit će 23. svibnja u 10 sati pred podarhiđakonatskom crkvom u Brodu gdje će se okupiti predstavnici građanskih vlasti, udruga, društava i crkvenih odbora i župljana.

Nuncija će dočekati riječki nadbiskup Ivan Devčić, državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava Majda Burić, gradonačelnik Delnica Ivica Knežević, gradonačelnik Čabra Kristijan Rajšel, načelnik Općine Skrad Damir Grgurić i predsjednik Mjesnog odbora Brod na Kupi Davorin Klobučar.

Nakon svečanog dočeka i uvođenja u podarhiđakonatsku i župnu crkvu u Brodu (koja ove godine slavi 350. obljetnicu gradnje), slijedi molitva te prigodni govori građanskih vlasti.

Potom će nuncij otići u pohod župnoj crkvi u Kuželju te u župu i selo Turke.

Nuncij će u nedjelju, 25. svibnja slaviti misu u 11 sati u župnoj crkvi u Turkima čime će se proslaviti župni blagdan Našašća Sv. Križa u Turkima, te obilježiti završetak prve faze radova na župnoj crkvi. Pjevat će župni pjevački zbor Župe Plešce.

Pohod apostolskog nuncija oglasiti će zvona svih crkvi Kupske doline na blagdan sv. Jelene u petak, 22. svibnja u 18 sati u trajanju od pet minuta.

U subotu, 23. svibnja sva zvona pojedine župne ili filijalne crkve oglasit će prema propisima dolazak nuncija u pojedino selo/župu.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu